About

Keitelman Gallery

 
Lid van de Belgische Kamer van deskundigen in kunstwerken

Keitelman Gallery

A Bridge between Modern and Contemporary

Keitelman Gallery werd in 1981 te Brussel (Grote Zavel) gesticht door Maurice Keitelman.

Snel raakt de galerie bekend door haar tentoonstellingsprogramma met grote namen uit de Verenigde Staten, zoals Alexander Calder, Barbara Kruger, Roy Lichtenstein, Robert Mangold, Robert Rauschenberg, Sol LeWitt. Zo stelde ze in 1990, bij leven van de kunstenaar, Nam June Paik tentoon, in België heel opmerkelijk. Ze was ook de eerste om graffitikunstenaars te presenteren, zoals Jean-Michel Basquiat of Keith Haring.

Avi Keitelman komt in 1991 bij de galerie. In 1993 is de galerie aanwezig op TEFAF, de prestigieuze kunstbeurs in Maastricht; dat is nu nog steeds het geval. Ze neemt ook deel aan andere internationale kunstbeurzen.

Sindsdien ligt de nadruk hoofdzakelijk op de zoektocht naar topwerken van 20ste-eeuwse kunstenaars als Jean Arp, Josef Albers, Marcel Broodthaers, Salvador Dalí, Jean Dubuffet, James Ensor, Max Ernst, Lucio Fontana, Yves Klein, Fernand Khnopff, René Magritte, Joan Miró, Pablo Picasso.

Tot het cliënteel behoren musea als het Metropolitan Museum et het MoMA in New York en het Art Institute in Chicago, evenals het Musée d'Orsay en het Musée d'Art Moderne de la Ville de Paris.

In 2009 nemen Avi en Valérie Keitelman de directie over en openen ze een nieuwe ruimte in de Van Eyckstraat 44 te Brussel.

Avi Keitelman, Valérie Palacios Keitelman

De galerie hervat de programmatie op een ambitieuze manier en brengt moderne en hedendaagse kunst bij elkaar. Ze werkt actief samen met internationale kunstenaars als Claude Cortinovis, Mounir Fatmi, Ron Gilad, Gabriele Di Matteo, Gal Weinstein. Kennis van de kunstgeschiedenis en stimulerend eclecticisme gaan samen.

De galerie werkt voor uitlening van werken samen met internationale instellingen, zoals bij tentoonstellingen als Magritte A to Z in Tate Liverpool en in de Albertina in Wenen (2011), Magritte Mystery of the Ordinary 1926-1938 in het MoMA van New York, het Art Institute van Chicago en de Menil Collection (2013-2014) of nog Lisette Model in Jeu de Paume in Parijs (2009-2010).

Keitelman Gallery staat blijvend in voor begeleiding bij verwerving, expertise of verkoop van werken. Hierbij behartigt zij zowel de artistieke als de financiële belangen van privéverzamelaars in een streven naar uitmuntendheid.